Jdi na obsah Jdi na menu
 


05: 29.3.2012 - Roční období - podzim

Papír, vlna - nalepování, provlékání, práce s vodovými barvami, (foukání, obtiskávání)

Dnešní hodinu jsme začali netradičně - pexesem s podzimní tématikou. Děti hledaly dvojice podzimních motivů a šlo jim to moc dobře.

Poté jsme si přečetli básničku o podzimu a protože čas rychle utíkal, vrhli jsme se na vyrábění. Začali jsme podzimním počasím. Děti dostaly proužek s natisknutými kapičkami a sněhovými vločkami, které si musely samy rozstříhat na jednotlivé obrázky. Ty pak nalepovaly do obrázku s modrým sněhovým a černým mračivým deštivým mrakem.

p1180054.jpg

Druhým dnešním výrobkem byla pohlednice s foukaným ježečkem. Na pohlednici s předkresleným ježečkem jsme kapali vodové barvy, které děti rozfoukávaly brčkem do tvaru ježečkových bodlin.

p1180060.jpg

A teď přišel čas na básničku s pohybem - tentokrát byla o podzimním létajícím drakovi, kterého jsme si následně hned vyrobili z papíru, vlny a navlékaných polystyrenových mašliček.

p1180070.jpg

Závěrečná dílenská práce byla pro dnešek trošku "špinavá". Děti si natřely ručičky vodovými barvami a potom je obtiskly na připravený plakát. Vyrobili jsme tím strom, který jsme nechali v dílně jako dekoraci. Před úplným koncem se děti u stromu vyfotily.

p1180075.jpg

Na závěr jsme na ulici před dílnou uspořádali závody našich nových draků. Draci létali nádherně a děti se závodění nemohly nabažit.

p1180081.jpg

 

Příspěvky

Básničky

29. 3. 2012