Jdi na obsah Jdi na menu
 


10: 27.4.2012 - Výlet na vernisáž výstavy kašpárků do Mirošova

Dnes jsme si udělili s Mrňaty výlet a vydali se vláčkem na zámek do Mirošova na vernisáž výstavy "S rolničkami na čepici", na kterou jsme také společnými silami přispěli jedním "mnohočetným" exponátem - naším slavným Stromem Kašpárkovníkem.

Sešli jsme se v Rokycanech na nádraží a to v hojném počtu - já s Johankou, Karolínka s maminkou, Anežka s maminkou a sestřičkou, Sofinka s maminkou, Michalka s babičkou, naši hosté Vašík s maminkou a Lucinka s maminkou, sestřičkou a kamarádkou. Cestou ještě na Janově přistoupili Majdinka a Martínek s maminkou a sestřičkou a autem za námi dorazila Zuzanka s tetou Luckou. Celkem tedy deset Mrňat s obrovským doprovodem.  

Vyfotili jsme se před zámkem a vernisáž už začala. Hned na úvod pořadatelé oznámili, že jsme jim trošku zamíchali hodnocením, protože jsme se zúčastnili i přes to, že jsme naprosto mimo všechny vytčené kategorie. I tak jsme ale dostali ocenění, protože Kašpárkovník se všem moc íbil a děti si za odměnu odnesli lentilky, razítko a medaili.

Prohlédli jsme si výtvory ostatních vystavovatelů, ochutnali občerstvení a zase jeli vlakem zpátky domů. Bylo nádherné počasí a výlet se moc povedl.

A jak pravila Lenka - "Nejvtipnější bylo, že když vyhlásili Mrňata, rozestoupily se davy a ze zadních řad napochodovala Martina a za ní špalír trpaslíků s pemprskama".