Jdi na obsah Jdi na menu
 


09: 26.4.2012 - Písmenka

Papír, špachtličky - barvení, lepení

Na začátku hodiny jsme si přečetli básničku o abecedě a poté také básničky na začáteční písmenka mrňátkovských jmen.

A pak už se vrhli na vyrábění. Dnes jsme spojením několika technik zhotovili obrázek nad postýlku s iniciálou mrňátka. Nejdříve jsme si z lékařských špachtliček slepili rámeček a nechali chvíli zaschnout. Mezi tím jsme si rozdali kartónky a písmenka. Písmenka jsme přiložili na kartón a roztíratelnými křídami vytvořili bílé písmenko a barevné pozadí. Hotové písmenko jsme vlepili do rámečku a ten jsme dále barvili akrylovými barvami a zdobili knoflíky, konturovými barvami a barevnými dřevěnými výseky kytiček. Nakonec jsme vyvrtali dírky a přivázali drátek na zavěšení.

Když jsem byli s prací hotovi, čekal nás ještě druhý úkol - dobarvení talířků z minulé hodiny. Talířky jsme vytřeli barvítky, vymyli a "nabarvili" transparentní glazurou. Tak a teď nám nezbývá než čekat, ja to naše veledílo dopadne :o))

No a úplný závěr největší "držáci" protancovali ...

p1180572.jpg

Jelikož závěr dnešní hodiny byl trošku chaotický, protože každý odcházel jinak, zapomněla jsem dětem dát výslužku z kouzelné krabičky. Tak se moc omlouvám a doufám, že mi to pro tentokrát odpustí ...

 

 

Příspěvky

Básničky

24. 4. 2012